3 sprintguld til WMOC

| Administrator | Nyheder 2015

Danmark vandt tre medaljer på sprinten til WMOC - alle af guld....

Dagens sprint blev en stor dansk succes. Det blev til intet mindre end tre guldmedaljer.

Mest overbevisende var Keld Johnsen fra Tisvilde Hegn OK i H 65. Efter et perfekt løb kunne han løbe sejren i mål med en marginal på intet mindre end 1.13 minutter. Det er en evighed i sprint.

I den lidt mere modne herreklasse for de over 85 årige løb Kurt Dose fra Køge OK ligeledes en forholdsvis sikker sejr hjem. Efter et mindre bom på post 1, var hans dårligste strækplacering en 3. plads – og det gav en komfortabel sejr på 22 sekunder.

Sidste danske guldmedalje gik til Inge Jørgensen fra Roskilde OK. Det er nu tredje WMOC finale i træk, hun får medalje – og anden WMOC finale i træk, hvor den er af guld. Så super flot og super stabilt af Inge.

Det kunne faktisk være blevet til én guld mere til Danmark. Jeg løb selv dagens hurtigste tid i H 40 – med en marginal på 34 sekunder til Nick Barrable fra Storbritannien. Desværre løb jeg lige forbi en post der stod ved starten af en tvungen passage uden at klippe den – og så bliver man som bekendt disket.

Sprintbanen var ganske udmærket. Det var et mix mellem byløb og små runder på forholdsvis tekniske højdepartier. Der var ikke de store vejvalgsproblematikker, men man skulle styre farten og orientering i skovpassagerne. Det lykkedes til UG for de tre danske guldmedaljører.

Næste opgave er den lange distance. Der er kvalifikationsløb onsdag og torsdag – og selve finalen er lørdag.

Du kan se resultater fra dagen konkurrencer på nedenstående hjemmeside.