VM: Nordiske guldmedaljer på langdistancen

| Administrator | Nyheder 2016

Langdistanceguldet endte i Sverige og Norge

Det blev Sverige og Norge, der løb med de to guldmedaljer, da verdens bedste orienteringsløbere dystede på VMs langdistance ved Strömstad i Sverige. Helt som ventet var de danske løbere ikke blandt de hurtigste i VMs mest barske disciplin.

Hos kvinderne var verdensmesteren fra tirsdagens mellemdistance, svenske Tove Alexandersson, igen hurtigst og løb med guldet efter en tæt kamp. Sølvvinderen Natalia Gemperle førte nemlig længe konkurrencen efter flere udenomsvejvalg i begyndelsen af banen, men mod slutningen var Alexandersson for stærk og vandt med 26 sekunders forspring efter knap halvanden times orienteringsløb. Den norske veteran Anne Margrethe Hausken Nordberg fik bronze.

Signe Klinting hentede dagens bedste danske placering med en 25. plads, mens Cecilie Klysner var et minut langsommere og blev nummer 28.

- Selve løbet gik godt, og jeg kunne følge min plan det meste af tiden. Men placeringen er ringere end min målsætning, som var at forbedre 20. pladsen fra VM i Schweiz for fire år siden. Og 20 minutter efter Tove Alexandersson er også for meget, siger Signe Klinting.

- Jeg har ikke løbet så meget langdistance, og det var fedt at
være med og samle erfaring. Jeg havde ikke egentlige målsætninger i forhold til tid og placering, men er faktisk ikke tilfreds med nogle af dem. Det skal blive bedre i fremtiden, og det bliver det, siger Cecilie Klysner.

- Signe og Cecilie har løbet rigtigt fornuftige løb. Selvfølgelig kunne vi godt have drømt om lidt mere, men overordnet er vi godt tilfredse, siger landstræner Lars Lindstrøm.

I herreklassen skulle verdensmesteren også findes blandt medaljetagerne fra mellemdistancen. Norske Olav Lundanes, der fik sølv i tirsdags, var helt suveræn på langdistancen og førte fra start til mål på de mere end 15 kilometer i det hårde, kuperede terræn.

Undervejs i skoven hentede Lundanes blandt andre Daniel Hubmann, der løb sig ind til en bronzemedalje. Frankrigs løbende legende Thierry Gueorgiou fik klemt sig ind til en sølvmedalje uden at være i nærheden af Lundanes' tid.

De to danske VM-debutanter, Bjørn Cederberg og Magnus Dewett sluttede et stykke nede i resultatlisterne som henholdsvis nummer 47 og 52.

- Bjørn har et jævnt løb, og overordnet set er vi godt tilfredse. Vi vidste godt, at det ikke var i dag, at vi skulle levere, siger Lars Lindstrøm.

Verdensmesterskaberne i Sverige slutter lørdag med stafetten, hvor der igen er forventninger til de danske kvinder - der er forsvarende verdensmestre.