Skip to main content

Junior VM-stafet: Pigerne nr. 12

| Administrator | Nyheder 2016

Mens drengene endte som nr. 31

Traditionen tro var stafetten den sidste konkurrence ved årets juniorverdensmesterskaber. Løbet blev afholdt tæt på borgen Tarasp, der ligger lige oven for stævnebyen Scuol. Dagens terræn var igen særdeles fysisk krævende og vi fik en rigtigt fin stafet med en helt forrygende stævneplads med naturlig tribune.

Det danske førstehold hos pigerne bestod af Line Cederberg, Amanda Fack Weber og Josefine Lind. Line viste dog lidt træthedstegn på førsteturen og var små 4½ minutter efter til skiftet. Amanda så til gengæld ud til at have rystet gårsdagens skuffelse af sig og løb en forrygende tid, der matchede de bedste nationer og sendte Josefine ud på en 8. plads. Så var det op til Josefine at forsøge at lukke hullet på små 40 sekunder op til Sverige på 4. pladsen. Det blev dog til en mindre fejl i starten så holdet endte på en endelig 12. plads, da Schweiz 2 og de to stærke tjekkiske hold nåede at smutte forbi.

Efter de fine resultater ved testløbene og i løbet af ugen, havde Mikkel Lyskjær fået tildelt førsteturen på de danske drenges førstehold. Men med en stigning på 100 meter fra post 2 til post 4 hos drengene, var det dog holdene fra de stærkeste nationer, der trak fra, så Mikkel var noget efter i mål, men det ændrer ikke på, at han kan se tilbage på en rigtigt flot juniorlandsholdsdebut. Laurits Bidstrup Møller blev sendt ud på anden tur som nr. 41 ca. 9 minutter efter de førende. Laurits tabte yderligere nogle minutter, men løb holdet op som nr. 39 og kan ligeledes se tilbage på en rigtigt flot debut på juniorlandsholdet. På sidste tur løb Emil Øbro stabilt og hentede yderligere 8 placeringer, således at holdet endte på en 31. plads.

Som de øvrige dage vandt Schweiz det meste, da de til stor jubel på den stærkt tilskuerbesatte stævneplads løb ind til begge guldmedaljer, så slutfacit blev at hjemmenationen vandt 7 af otte guldmedaljer ved årets Junior-VM.

Junior VM 2016 er således historie og som juniorlandstræner Jeppe Ruud sagde tidligere på ugen – så havde vi måske håbet på lidt bedre resultater, men Josefines podieplads og specielt Amanda, Caroline og Lines fine præstationer tæller på plussiden. Og de øvrige debutanter med Mikkel Lyskjær i spidsen har fået en rigtigt god forståelse af det internationale niveau på juniorsiden og dermed rigtigt god inspiration til den fortsatte træning.

Nu er løberne i gang med at forberede den afsluttende fest i aften før de endeløse tyske motorveje venter lørdag. Dog vil nogle af løberne benytte lejligheden til at holde lidt ferie før de også drager hjemad. For mange venter O-ringen og sidste internationale begivenhed for juniorerne i år bliver Junior European Cup (JEC) som afholdes i Skotland til efterår.