EM: Maja Alm snuppede bronzen på sprint

| Administrator | Nyheder 2016

Maja Alm sikrede den anden danske medalje ved EM i Tjekkiet

(Tidligere fremgik det af denne artikel, at Maja Alm blev nummer fire - det er nu justeret til en bronzemedalje!)

Den regerende sprintverdensmester Maja Alm sikrede den anden danske EM-medalje i Tjekkiet, da hun løb sig til en bronzemedalje i et krævende og kuperet terræn.

Schweizeren Judith Wyder var hurtigst på den tre kilometer lange bane, sølvet gik til Ukraines Nadia Volynska, mens Maja Alm delte bronzen med russeren Galina Vinogradova.

Dermed har de danske løbere allerede på EMs andendag opfyldt målsætningen om to medaljer ved mesterskabet.

I forhold til formiddagens kvalifikation, bød finalen på langt mere kuperet terræn omkring sanatoriet i Priessnitz, der ligger i bjergene lige nord for værtsbyen Jeseník.

Maja Alm fik en svær start på den krævende sprintbane, og tabte 16 sekunder på at overse en post - og valgte lidt senere ikke det hurtigste vejvalg på banens langstræk. Men på den sidste halvdel af banen skruede hun op for farten og ned for fejlene og løb sig tilbage ind i medaljerne.

- Det var svært og kuperet, og dermed svært at vælge vejvalg. Det er ikke den type sprint, jeg har løbet flest af, og heller ikke den type, der passer mig bedst. Så selv om jeg laver et par fejl er jeg faktisk stolt af mit løb, og selvfølgelig rigtig glad for at jeg får knebet mig ind i medaljerækken, siger Maja Alm.

Dermed har Maja Alm vundet individuelle medaljer ved de seneste fire europamesterskaber.

Cecilie Klysner løb igen en flot mesterskabsfinale på de stejle græsskråninger og sluttede som nr. 16 - lidt mere end et minut efter Judith Wyder.

Hos mændene blev det en knivskarp afgørelse, hvor den sidst startende Matthias Kyburz lige akkurat snuppede sejren for næsen af svenske Gustav Bergman og landsmanden Florian Howald.

Efter 3,4 kilometers løb og 130 højdemeter undervejs havde den tidligere sprintverdensmester Kyburz blot to sekunders forspring på målstregen til Bergman, der snuppede sølvet et sekund foran Howald.

De to danske herreløbere i finalen havde hæderlige finaleløb, men kom aldrig i nærheden af top 10. Søren Bobach, der blev verdensmester på distancen i 2014, smed vigtige sekunder på post 4 og sluttede på en delt 19. plads - mere end et minut efter Kyburz. Andreas Boesen ramte heller ikke de hurtigste vejvalg og endte som nummer 28.

Tue Lassen vandt B-finalen, hvor Magnus Dewett ikke stillede til start.

Mandag rykker EM ud i skovterrænerne, hvor kvalifikationen til langdistancen venter i et barsk, kuperet terræn. Her skal Miri Thrane Ødum, Signe Klinting, Thor Nørskov, Magnus Dewett og Bjørn Cederberg i aktion for Danmark. Verdensmesteren på langdistance, Ida Bobach, er småskadet, og er derfor ikke med i morgen. Kvalikationen løbes fra kl. 10.