World Cup: Dansk tredjeplads på sprintstafetten

| Administrator | Nyheder 2016

En stabil dansk præstation sikrede en tredjeplads efter Schweiz og Sverige

Landsholdet satte et flot punktum for den forlængede World Cup-weekend i Polen ved at løbe sig på podiet med en tredjeplads i mandagens sprintstafet. En stabil præstation fra alle fire løbere sikrede, at Danmark aldrig var mere end 50 sekunder efter de suveræne schweizere, der førte hele vejen.

Sprintstafetten blev løbet midt i byen Trzebnica med asfalt på det meste af banen og enkelte poster i parkterræn. Og det så ud til at passe Danmarks førstetursløber Cecilie Klysner godt. Hun holdt hovedet koldt efter den stressende massestart og kom i mål på en delt 7. plads, bare 16 sekunder efter gårsdagens sprintvinder, Judith Wyder, der løb førsteturen for schweizerne. Og vel at mærke samtidig med Sveriges regerende World Cup-vinder Tove Alexandersson.

Stafetten blev reelt afgjort på andenturen, hvor schweizernes Andreas Kyburz fik skabt et hul på mere end 30 sekunder til de nærmeste forfølgere. Tue Lassen holdt trit med de svenske og russiske hold i top 5, men var alligevel 47 sekunder efter suveræne Kyburz ved skiftet.

Søren Bobach løb på tredjeturen lige op med den yngre Kyburz-bror, Matthias, og verdensmesteren Jonas Leandersson, og spiste et par pladser, så Maja Alm kunne sendes ud som treer på sidsteturen.

En lang gafling betød, at Maja aldrig kom i nærheden af schweizernes Rahel Friedrich og Helena Jansson, der gjorde en brav, men forgæves indsats for at sikre en svensk sejr. I mål var schweizernes forspring skrumpet til fire sekunder, mens Maja Alm løb en sikker tredjeplads hjem – 30 sekunder efter Friedrich.

- Cecilie får igen bevist, at hun kan gå ind på det her hold. Samlet set har vi stadig et arbejde at gøre for at løbe med om guldet, men vi får vist, at vi er en del af medaljekampen, når der er EM om en måneds tid. Og dagens resultat er rigtig positivt for holdet efter at Emma Klingenberg valgte at stoppe på landsholdet i vinter, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Danmark 2 med Miri Thrane Ødum, Andreas Boesen, Magnus Dewett og Signe Klinting sluttede som nummer 25, lidt mere end 5 minutter efter de vindende schweizere. Især Andreas Boesen havde en hurtig dag på kontoret, og tabte mindre end 20 sekunder til Andreas Kyburz på andenturen.

- Andreas viser, at han er rigtig god, og at han kan gå ind på førsteholdet, hvis det bliver nødvendigt, siger Lars Lindstrøm.

Landsholdet bliver efter World Cup-weekenden hængende i den centrale Europa og rykker til Tjekkiet for at træne frem mod EM, der løbes fra 21.-28. maj i netop Tjekkiet.