World Cup: Maja Alm otte sekunder fra sprintsejr

| Administrator | Nyheder 2016

Landsholdsløberne kravlede langt op på resultatlisterne på World Cup-sprinten i Wroclaw.

Den tredobbelte verdensmester Maja Alm beviste endnu en gang, at hendes form er rigtig god allerede tidligt på sæsonen. I finalen ved World Cup-sprinten i den polske by Wroclaw løb hun sig ind på andenpladsen - 8 sekunder efter den tidligere sprintverdensmester, Judith Wyder fra Schweiz.

Sprintfinalen blev løbet i et gammelt universitetsområde i Wroclaw med udfordrende baner, og især på den sidste del af banen hentede Maja Alm vigtige sekunder i forhold til konkurrenterne Tove Alexandersson og Nadia Volynska, inden hun kunne løbe over stregen som næsthurtigste kvinde.

- Det bekræfter, at det går den rigtige vej. Maja havde ikke noget optimalt løb, med lidt småfejl og dårlige vejvalg. Men dagens præstation vidner alligevel om, at hun er med, når vi skal løbe om EM-guld om en måneds tid, siger landstræner Lars Lindstrøm.

I den tætte herreklasse var der bare fem sekunder mellem de tre hurtigste - helt i top sluttede schweizeren Matthias Kyburz.

Søren Bobach havde godt med fart i benene og løb sig lige uden for podiet på syvendepladsen, mens Andreas Boesen længe lå til en top ti-placering og endte som nummer 14.

- Det var rigtigt krævende baner - og Søren og Andreas ramte ikke de rigtige vejvalg hver gang. Men det er positivt, at vi alligevel er så meget med fremme.

Tue Lassen var i formiddagens kvalifikation ét sekund fra at kvalificere sig til A-finalen, og løb i stedet den femtehurtigste tid i B-finalen. Her blev Magnus Dewett 12'er, 12 sekunder efter Tue, mens Bjørn Cederberg endte som nummer 67.

I kvindernes B-finale var der 14 sekunder mellem Cecilie Klysner, der sluttede på en delt 21. plads og Caroline Gjøtterup, der blev 24'er.

I går blev Maja Alm bedste dansker på mellemdistancen med en sjetteplads. Hos mændene blev Søren Bobach nummer 16.

Mandag eftermiddag kl. 14 slutter World Cuppen i Polen af med en sprintstafet i byen Trzebnica, der ligger lidt nord for Wroclaw. I den disciplin er landsholdet regerende World Cup-vindere.

Her stiller Danmark op med Maja Alm, Cecilie Klysner, Tue Lassen og Søren Bobach.

- Vi regner med, at vi kan løbe med om de fornemste pladser, siger landstræneren.