Nyheder-alle

EMTBOC France17Efter forårets konkurrencer og det netop afholdte MTBO DM lang og mellem i Kolding er Senior, Junior samt U17 landsholdet udtaget til dette års EM, der afvikles i Orléans i Frankrig i perioden 29. juli til 5. august 2017
 
Landstræner Lasse Brun Pedersen fortæller at hele holdet er inde i en god udvikling, hvor der i en længere periode har været stor fokus på at hæve bundniveauet og stabiliteten. Det er målsætningen til årets EM, at alle forbedrer sig ifht de seneste år, hvilket vil skabe stabile top 10 placeringer og forhåbentligt et par podiepladser.
Der er i år udtaget en smal trup, der alle har potentiale til at præstere stabilt og med et højt niveau og landstræneren ser meget frem til, at se hvad det hårde arbejde blandt rytterne, kan kaste af sig.
 
Peter Riebert Hansen, landstræner for U17 fortæller desuden at det er utroligt glædeligt, at vi i år har Sara og Annika med som debutanter. Pigerne er en del af en god gruppe, hvor de har fået motiveret og presset hinanden til at få forbedret deres fysiske og tekniske færdigheder og samtidigt har evnet at kører flere løb, hvor fejl er blevet minimeret. Det bliver spændende at se hvad de sammen med Christine kan præstere i de individuel konkurrencer og i særdeledshed på stafetten, hvor de har et meget homogent hold.
Drengene Mikkel og Noah, har igennem hele foråret også presset hinanden, hvilket har gjort at de begge har hævet deres niveauet et hak op. Så selv om de har henholdsvis 1 og 2 år mere i U17 klassen, er der håb om gode placeringer til drengene.
 
Landsholdet til EMTBOC og EJMTBOC i Orléans i Frankrig består af:
 
Dame elite:
Cæcilie Christoffersen (OK Øst Birkerød)
Camilla Søgaard (Horsens OK)
Nina Hoffmann (OK Sorø) Udtaget kun til stafetten
 
Herre elite:
Rasmus Søgaard (Horsens OK)
Rasmus Folino (FIF Hillerød)
Oliver Friis (Horsens OK)
 
Herre junior
Thomas Steintahl (FIF Hillerød)
 
 
U17 holdet til EYMTBOC i Orléans i Frankrig består af:
 
U17 pigerne:
Annika Henriksen (Svendborg OK), 
Sara Lykke Brinch (FIF Hillerød og 
Christine Reibert Hansen (Allerød OK)
 
U17 drengene 
Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK Øst Birkerød)
Noah Tristan Hoffman (OK Pan)
 
 

IFK G Jukola 2017

 Med anden sejr her i 2017  af to mulige i de store klassiske stafetter, Tiomila og Jukola, er IFK Göteborg godt på vej til at indtage den trone i de store herrestafetter, som den amritiøse klub har drømt om i årevis. Det er den position, som først norske Halden SK og siden finske Kalevan Rasti har siddet tungt på i de senere år. I årets Jukola stafet imponerede klubben ved at sige farvel og tak på den anden af de 7 ture og derefter ikke se sig tilbage. Selvom den nye ambitiøse finske storklub Koovee jagede bagfra på sidste tur med den mangedobbelte verdensmester Daniel Hubmann og selvom afstanden op til IFKs Eskil Kinneberg ofte var under et minut, så holdt IFKs norske stjerne hovedet koldt og sikrede sejren. I modsætning til ved Tiomila var der ikke denne gang danske løbere på vinderholdet.

Danske løbere var der på de to konkurrerende danske klubber, OK Pan Aarhus og Farum Tisvilde OK. I OK Pan leverede de syv unge løbere fine og stabile præstationer. Ikke mindst var det flot af både Jonas Munthe, Niklas Hjort Ingwersen, og juniorerne Laurits Møller og Mads Skaug, at de alle hentede placeringer  på deres ture. Til slut løb Stefan Frands Petersen holdet i mål til en placering som nr. 100. Klubbens mere rutinerede andethold endte som nr. 135 - ikke mindst efter en forrygende start af Giacomo Frattari, der skiftede som nr. 35 mindre end 3 minutter efter de førende. Farum Tisvilde OK leverede ligeledes en række stabile præstationer og endte som nr. 166 af de 1.347 gennemførende hold.

De finske arrangører leverede endnu en pragtpræstation med et brag af et arrangement. Deltagerne fik et forrygende døgn i den lune finske sommer. Hvis man vil have en orienteringsoplevelse langt over det sædvanlige, så er det bare at tage med til Jukola næste år. Men allerede om få uger kan man igen nyde dygtige finske arrangører, når Junior VM  fra 9. juli og en uge frem arrangeres ved Tampere sammen med det største finske etapeløb, FIN 5.

Mere om resultaterne i Jukola her - og mere om Junior VM her.

Mellem VinderX2 Camilla og RasmusKolding Orienteringsklub har i weekenden afviklet DM i MTBO med langdistance lørdag og mellemdistance søndag. Der blev budt på spændende baner - til såvel tilmeldte, som de der købte åbne baner på dagen, god forplejning og vejret viste sig fra den solskinnende side.

MTBO er en orienteringsdisplin under udvikling og der var ved weekendens DM'er lidt over 100 til start begge dage. Der blev kæmpet om pladserne i de forskellige klasser, hvor vi må konstatere at det stadig er de lidt ældre herre (H50 og H60), der er de store klasser.

I H/D 21 var det tvillingerne Camilla & Rasmus Søgaard, begge fra Horsens OK, der dominerede både lørdag og søndag, hvor de vandt i hver deres respektive klasse. Løbene har været udtagelse til dette års EM og VM, der afvikles i hhv. Frankrig og Litauen. Danmark har i seniorklassen gennem en lang periode været med helt fremme og det er dejligt at kunne konstatere i denne weekend at ungdoms og juniorklasserne er voksene, så der kan skabes ny talenter til at repræsentere Danmark fremadrettet. Ved EM i Frankrig afvikles der samtidig VM for Master klasserne, hvor også Danmark gør det godt og pt er det land med anden flest deltagere, kun overgået af værtslandet Frankrig.

Resultater, billeder m.m. - http://www.koldingorienteringsklub.dk/ny/index.php/arrangementer/2016-12-16-19-57-45/20170618-dm-mountainbike-orientering-mellemdistance-kolding-bramdrup-skov

Koldingsfacebook-side med bla. billeder - https://www.facebook.com/koldingorienteringsklub/?fref=ts

 

DM Lang PræmieoverrakkelseKolding Orienteringsklub afviklede i dag et gennemført DM i MTBO Langdistance. Banerne var vel lagt i forhold til at få udnyttet skovens muligheder, kortet var optimalt og solen strålede om kamp med alle de glade rytter, der var klar til start.

Som noget nyt har alle rytter til dette års DM weekend mulighed for at kører med SIAC. Dette kan give nogle fordele i fht at få registreret posten "flyvende", men gør også at man på nogle stræk med fordel kan tænke, det at kunne køre forbi poster uden at skulle stoppe op, ind i ens vejvalg.

I morgen byder Kolding Orienteringsklub på Mellemdistance og der vil som i dag være mulighed for at købe åbne baner på dagen. Så er kæden smurt, så kig forbi Bøgelund, Kolding i morgen og få snust til MTBO, hvor Kolding Orienterinsklub lover en varieret MTB-tur rundt i skoven, hvor du skal have hovedet med. Se mere på deres hjemmeside - http://www.koldingorienteringsklub.dk/ny/index.php/arrangementer/2016-12-16-19-57-45/20170618-dm-mountainbike-orientering-mellemdistance-kolding-bramdrup-skov

Resultater + billeder fra dagens DM - http://www.koldingorienteringsklub.dk/ny/index.php/arrangementer/2016-12-16-19-57-45/20170617-dm-mountainbike-orientering-lang-stensbaek-stavnager

Billeder på Kolding Orienteringsklubs Facebook-side - https://www.facebook.com/koldingorienteringsklub/

Agnes Jukola 2017

Som nævnt i optakten, ville det med danske øjne mest interessante opgør blive dysten mellem OK Pan Aarhus og Farum Tisvilde OK.

Agnes Kracht fra FTOK (billedet) kom imponerende flot fra start og passerede som nr. 49 ved første radio. 2:15 efter de førende og 44 sekunder foran Stine Bagger Hagner i den rødbedefarede dragt. Agnes holdt stilen og skiftede til Lea Reime på en imponerende placering som nr. 53, 6:26 efter. "Som sædvanligt" leverede Emma Klingenberg en fornem præstation for sin svenske klub Järla IF, da hun skiftede som nr. 5, blot 1:28 efter den russiske verdensstjerne Galina Vinogradova, der sendte svenske Alfta Ösas andenturløber Josefine Heikka ud alene i spidsen. Stine holdt også stilen og skiftede som nr. 68, knap 8 minuter efter de førende.

Lea løb endnu bedre og løb holdet op som nr. 31, mindre end 11 minutter efter de førende. Michele Jane Dawson skiftede som nr. 102 for OK Pan Aarhus. Iben Valery skiftede som nr. 55 på tredjeturen for Farum Tisvilde OK, men måtte lide den tort at blive diskvalificeret og så nyttede det ikke meget, at Astrid Maags sidsteturstid ville have rakt til en fin placering omkring nr. 80 i det kæmpestore felt.

Oppe foran løb på tredjeturen en gammel kone med navnet Simone. At være mor til tre børn er ingen hindring for den 24-dobbelt verdensmesters form, selvom det er adskillige år siden fru Niggli trak sig tilbage fra landsholdssatsningen. Og  når  hun så bliver sendt ud som nr. 2 i Jukola, så ved man godt at de godt 4 minutter, den førende er foran, ikke rækker nogen steder. Så da den schweiziske landsholdsløber Sabine Hauswirth blev sendt ud på 4. tur med en føring på 1:03 var spørgsmålet: Skulle en schweizisk klub for første gang nogen sinde vinde Jukola?

Det skulle den ikke. Den russiske verdensstjerne Natalia Gemperle i svenske Alfta Ösa OK har formodentlig ikke haft én rolig nat siden fadæsen ved Tiomila, hvor hun blot skulle have stemplet næstsidste posten og defileret i mål som vinder, men i stedet sejlede forbi og endte på 8. pladsen. Ved Jukola lod hun sig ikke gå på af, at Tove Alexandersson startede mindre end 3 minutter efter. Hun lukkede straks hullet til Sabine og så sig siden aldrig tilbage. I mål var hun 1:22 foran Sabine, der samtidig lykkedes med at holde Tove bag sig. Det blev altså ikke en ny historisk præstation af Tove i den gule Store Tuna-trøje. På fjerdepladsen blev der formentlig skrevet historie: At Tampereen Pyrintös andethold blev bedste finske hold - foran samtlige finske førstehold - det er spørgsmålet om det nogensinde er sket før - selvom det ikke var et helt skidt hold med juniorverdensmesteren Simona Aebersold på sidstetur.

Det skal også nævnes, at Signe Klinting ligesom Emma løb flot for svenske Järla IF, men en skidt andentur betød, at det kun blev til at løbe holdet fra nr. 42 op til nr. 27 på Signes tredjetur.

Og de danske resultater? Med FTOK diskvalificeret var det givet, at OK Pan Aarhus atter ville blive bedste danske hold. Anne Mette Scmidt løb således holdet ind til en placering som nr. 118 - en lille time efter vinderne.

Nu venter vi på, at klokken bliver 22 i Danmark - og dermed 23 i Finland, hvor de knap 1.600 herrehold starter. Det er overvejende unge hold fra de to danske klubber, som bliver interessante at følge gennem den lune finske sommernat.

Resultaterne fra damestafetten kan ses her

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter
MacUrth

Organisationer og partnere

Nordea-fonden
International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
Naturens Dag
Golden Action Days
DIF
Aktiv året rundt